Everness Fesztivál

Önismeret, életmód, tudatosság, spiritualitás – ilyen szavakkal lehet talán legjobban leírni azt, amit a nyári Everness Fesztivál ad a látogatóknak. Idén eggyel tovább léptek, és komoly változások történtek a zöldítés terén. A kempinget alomszékek szolgálták ki, a vendéglátósok kizárólag lebomló vagy újrahasználható tányérokat, poharakat és étkészletet használhattak, a hulladék utóválogatása pedig nagy odafigyeléssel történt.

Ennek köszönhetően jelentősen lecsökkent tavalyhoz képest a szemét mennyisége, így a teljes kommunális frakció belefért az előző fesztivál (Közgáz Évzáró) félig megpakolt harmadik konténerébe. A tavalyi kettő teli konténerhez ez nagy előrelépés, bár van még mit javítani, hisz a kommunális szemét nagy része még mindig ételmaradékkal szennyezett, amúgy szelektív hulladék, amelyet emiatt nem lehet újrahasznosítani. Sajnos annak ellenére, hogy a hulladéktárolókra idén a feliratok mellett PET-palackokat és egyéb példákat is “felszögeltünk”, még mindig sokan válogatás nélkül dobáltak bele mindent.

Az üvegpalackokat visszaváltottuk ill. újrahasználatra tovább adtuk, a zöld hulladékot és papírt komposztáltuk, a szelektív hulladékot pedig leadtuk egy veszprémi hulladékudvarba. A szemétgyűjtés elektromos járművekkel ill. gördeszkákkal történt, és idén először nagyon sok alapanyagot és használható eszközt sikerült megmenteni, hogy jövőre az építésben és dekorban újrahasználhassuk azokat. A Rendezöldj! workshop mellett kitelepült a Gyüttment Megymagbolt is, ahol zéró hulladék eszközöket lehetett vásárolni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s