S.U.N Fesztivál

Különleges helyen jártunk – a Nógrád megyei Csobánkapusztán, ott, ahol a legelső Gyüttment Fesztivál megszületett. Még az egyik dűlőút is a Gyüttment Fesztivál út nevet kapta. A Gyüttmentből azóta vándorfesztivál lett, az Ozora Fesztivál régi szervezőcsapatából kilépő emberek pedig azóta egy különleges goa fesztivált varázsoltak a csobánkapusztai dombok közé.

Meghívásukra zéró hulladék workshoppal érkeztünk, és bár az elején két napig kerestük a helyünket, végül az információs pult mellett, ideális helyen biztosítottak nekünk egy kellemes placcot. A “szemetes” workshopjaink nem mindenhol a legnépszerűbb programok (persze nem is ez a cél, hanem a tudatformálás), a S.U.N. közönsége mégis nagy lelkesedéssel vetette bele magát a kávékapszula-fülbevalók és üvegpalack-tokok gyártásába, aminek nyomán született néhány valóban szemet gyönyörködtető alkotás.

Szomorú hír, hogy a szervezők kényszerből feladták az alomszékek üzemeltetését a munkaerőhiány miatt, így idén már csak a hírhedt TOI-TOI rendszerekben lehetett dolgot végezni, ami ugyebár köztudottan nem egy kellemes élmény sem a vendégeknek, sem a környezetnek. Bízunk benne, hogy jövőre ezzel, valamint a szelektív szigetek kialakításával és takarításával be tudunk segíteni, hogy a hírnevéhez méltóan zöldülhessen ez a fesztivál is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s